Есен в Благоевград - да си направим пано от есенни листа

Днес ви представям първото предложение в рубриката "Занимания по сезони" и "Подходящо за деца" - да си направим пано от есенни листа и да ги рамкираме. Лесно и забавно е и не изисква почти никакви разходи.

Без съмнение в Благоевград можем да намерим красиви кътчета за разходка и забавление през всеки сезон. Близостта до планината, река Бистрица, която разделя града на половина, Бачиново, центърът, проектиран да бъде слънчев през възможно най-много дни от годината, градската градина и безброй градинки пред къщи и блокове ни дават така необходимото "зелено", свеж въздух и моменти на спокойствие и кратка почивка.


Как обаче да съчетаем полезното с приятното? Можем ли по време на разходка да сътворим нещо красиво и да занесем част от природата у дома? Как да вдъхновим твореца в себе си и да се върнем към детските години, когато в час по труда и техника правехме апликации с естествени материали? Как да направим пано от есенни листа за украса на стената вкъщи?

Първото и най-важното е - да намерим подходящи листа. На път за работа или през свободното време навън се оглеждайте - в Благоевград има над 70 вида широколистни дървета и десетки видове храсти и увивни/пълзящи растения. Набележете си тези, чиято форма ви допада най-много, и когато започнат да жълтеят, минете отново оттам, за да видите каква окраска са придобили - златно, огнено, керемидено, охра - нюансите са много.